Tips voor een geslaagde vleestoog
Heb jij de Mooiste Vleestoog van 2021? Schrijf je in voor woensdag 7 april 2021 en strijd mee om de titel!


Hieronder vind je alvast heel wat tips voor jouw vleestoog.


Bewaren

Vlees is een gevoelig product. Als je het op een verkeerde manier bewaart, kan het snel zijn smaak en sappigheid verliezen. Je bewaart vlees dan ook best in de koeling op 4°C.


Presenteren

Je kan je vleestoog indelen volgens vleessoort, bereiding, herkomst, enzoverder.

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden of opportuniteiten om de verkoop van vlees aan te moedigen.


Seizoenen

Je kan bijvoorbeeld inspelen op de seizoenen of evenementen. Het barbecueseizoen of wildseizoen is alom gekend. Daarnaast inspelen op evenementen, al dan niet lokaal, kan een boost aan je omzet geven.


Proevertjes

Proeven doet kopen. Een degustatie leidt tot hogere verkoopcijfers. Niet verwonderlijk, want wat de klant niet kent zal de klant niet kopen. Zorg ervoor dat je proevertjesschaal verzorgd is en altijd goed gevuld.

Ideaal is het dat je je klant zelf het schoteltje voorhoudt om een proevertje te nemen. Probeer daarbij altijd een woordje uitleg te geven: de naam van het product, de prijs, de combinatiemogelijkheden, …

Een degustatie heeft een instant effect, zorg dus dat er zeker genoeg voorraad is en dat het product goed zichtbaar staat.


Vakmanschap

Heel belangrijk en niet te onderschatten is het uitspelen van je vakmanschap. Dat kan je doen door suggesties te geven over bereidingsmogelijkheden of combinatiemogelijkheden. Dat laatste kan verder gaan dan je vleestoog. Combinatie met groenten, kruiden of bepaalde dranken, …


Lokaal geproduceerd

In tijden waarin klimaat en duurzaamheid belangrijke onderwerpen zijn, is het ook in je vleestoog belangrijk om aan te tonen dat je hier belang aan hecht. Lokaal geproduceerde producten duid je dan ook best aan, eventueel in combinatie met een folder van de producent op je toog. Duid ook zeker het vlees van bij ons aan.


Denk bij het presenteren van het vlees ook aan andere producten die vaak samen gekocht worden, zoals kruiden, sauzen, bier of wijn.


Bekijk ook deze tips voor een slimme productpresentatie.


De Mooiste Vleestoog is een initiatief van VLAM, met steun van De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België en Buurtsuper.be.