Editie 2018


Editie 2018
C&B ALVO Zonhoven en ’t Fijnproevertje Hofstade-Aalst krijgen de eretitel van ‘de Groentevakman van het jaar’.

Flandria, Buurtsuper.be, Boerenbond en VLAM gingen op zoek naar de meest aantrekkelijke afdeling groenten en fruit in de Vlaamse buurtsupers en speciaalzaken. Dit jaar vielen twee winkels in de prijzen. C&B ALVO uit Zonhoven wint de eretitel ‘groentevakman van het jaar’ in de categorie ‘Buurtsuper’. ’t Fijnproevertje Hofstade - Aalst krijgt de eretitel 'groentevakman van het jaar' in de categorie groentespeciaalzaak. De wedstrijd werd al voor de vijfde maal georganiseerd en is mogelijk dankzij de steun van EPS en SBB. De laureaten werden op woensdag verkozen tijdens een groot feest.

Opzet van de wedstrijd
‘De Groentevakman van het jaar’ zet gedreven groentespecialisten die een eigen zaak uitbaten in de schijnwerpers. Op deze manier wil Flandria, het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit, zichtbaarheid geven aan de grote inzet waarmee deze zaken dagelijks een topaanbod van kwaliteitsgroenten en -fruit aanbieden.

Voorstelling winnaars
C&B ALVO – Zonhoven
De zaak werd 35 jaar geleden opgestart als buurtwinkel, maar sloot zich ondertussen aan bij de ALVO-groep.
Het bijzonder verzorgde ‘versplein’ van de winkel springt onmiddellijk in het oog als je de winkel binnenkomt. De grote hoogte van het plafond maakt het mogelijk om de afdeling mooi in te richten en aan te kleden. De winkel biedt veel proevertjes aan, aangepast aan de actualiteit en het seizoen en er zijn Flandria-receptenfolders beschikbaar. De inkoper geeft duidelijk een voorkeur aan producten van bij ons en haakt maximaal in op de seizoenen. Ook het vriendelijke en behulpzame personeel verdient een pluim.

't Fijnproevertje – Hofstade-Aalst

Zaakvoerders Kristel Van der Straeten en Renaat Malschaert startten hun carrière in 1989 als marktkramer. Gedurende jaren baatten ze een groenten- en fruitkraam uit. In 2011 ruilden ze deze formule in voor een echte winkel, eerst nog in combinatie met een marktkraam, later niet meer.
De zaakvoerders hechten bijzonder veel belang aan versheid en kwaliteit. Ze kopen 5 keer per week in op de vroegmarkt van Antwerpen en zien er op toe dat de koudeketting gesloten blijft. Ze zijn erg kieskeurig bij hun aankopen en kopen bij voorkeur Belgisch. Er is een ruime parking voor de winkel, de etalage nodigt uit en de winkel is altijd tiptop in orde. Er worden proevertjes uitgedeeld om de klanten te overtuigen.
De winkel kreeg in 2015 al eens de titel van Groentevakman.

Finalisten
Naast de winnaars waren er ook finalisten die een eervolle vermelding verdienen.

De finalisten in de categorie buurtsuper:
  • Lips NV - AD Delhaize uit Knokke-Heist
  • C&B ALVO uit Tessenderlo
De finalist in de categorie groentespeciaalzaak:
  • Fruithoeve uit Bredene

Meer info over de wedstrijden 2019:
>>De Groentevakman
>>De mooiste kaastoog
>>De mooiste vleestoog

>>Inschrijven voor de editie 2019